Activităţile pentru siguranţa copiilor continuă

0
198

Prima săptămână de şcoală a fost marcată de emoţii şi entuziasm la reîntâlnirea cu profesorii şi colegii. Odată cu debutul activităţilor didactice, poliţiştii au fost şi ei prezenţi în şcoli şi grădiniţe cu recomandări pentru siguranţa personală a copiilor.
Acum, copiii care s-au întâlnit cu oamenii legii, ştiu că:
• este util să adopte un comportament civilizat, fără să se lase influenţaţi de cei din jur şi fără să fie agresivi în atitudine sau limbaj
• este bine ca atunci când se întorc de la şcoală să meargă direct acasă şi să respecte regulile de circulaţie
• este important să solicite ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi şicanează, izolează, umilesc sau jignesc
• este indicat să evite să aibă asupra lor obiecte valoroase.

Dosare penale pentru conducere fără permis

În urma activităţilor desfăşurate, luni, pe drumurile publice de pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii au depistat doi bărbaţi care se deplasau cu autoturismele fără a avea drept de circulaţie.
• Un sătmărean, de 50 de ani, a fost implicat în producerea unui eveniment rutier soldat cu avarii pe strada Oaşului. În momentul în care a efectuat manevra de mers îna­poi, autoturismul condus de acesta a acroşat branşamentul de gaz al unui imobil, avariindu-l. Deoarece, în urma verificărilor poliţiştii au constat că sătmăreanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pe numele lui a fost întocmit dosar penal.
• Celălalt, un băimărean de 22 de ani, a fost depistat de poliţişti pe strada Dr. Victor Babeş. Întrucât în urma verificărilor s-a constatat că, tânărul are dreptul de a conduce suspendat, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.