17 irakieni şi iranieni, opriţi la frontiera de vest

0
180

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 17 cetăţeni, din Irak şi Iran, majoritatea solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
În data de 20 septembrie, poliţiştii de frontieră din Nădlac, judeţul Arad, cu sprijinul autorităţilor de frontieră maghiare şi împreună cu jandarmi, au observat, la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră, 17 persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.
Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, două femei, opt bărbaţi şi şapte copii, au fost conduse la sediu pentru cercetări.
Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak şi Iran, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 56 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.
Cei în cauză au declarat că, au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Autoturism căutat în Spania, descoperit în vama românească

Poliţiştii de frontieră din Borş au depistat, la controlul de frontieră, un tânăr, care conducea un autoturism marca Audi, model Q7, în valoare de 35.000 euro, căutat de autorităţile din Spania.
În data de 19 septembrie, ora 15, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare din ţară, cetăţeanul ucrainean M.S., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi Q7, an de fabricaţie 2012, înmatriculat în Ucraina.
La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare.
În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania la începutul lunii august a.c.
Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Spania şi că o cunoştinţă l-a rugat să transporte autoturismul din Ungaria până în Ucraina.
Mijlocul de transport, în valoare de 35.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.