10 biciclişti au fost sancţionaţi în Baia Mare de poliţiştii rutieri

0
242

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenţi, miercuri, pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru prevenirea unor evenimente rutiere şi pentru sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.
Din cele 33 de contravenţii constatate de poliţişti, 10 au fost săvârşite de biciclişti. Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic, în calitate de biciclişti, să fie mai atenţi la respectarea normelor rutiere, pentru a circula în siguranţă. Cele mai întâlnite abateri constatate în rândul bicicliştilor sunt: circulă pe contrasens, traversează trecerea de pietoni pedalând, nu semnalizează la schimbarea direcţiei de deplasare, nu au bicicletele dotate corespunzător sau participă la trafic sub influenţa băuturilor alcoolice.
Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 9.500 lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru doi conducători auto.

O fetiţă a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni în Baia Mare

Miercuri seara, la ora 19.10, la intersecţia străzii Gării cu B-dul Bucureşti, o fetiţă, de 12 ani, a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni.
Ea a fost surprinsă, în timp ce traversa strada, de un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani. În urma impactului, victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un autoturism s-a răsturnat pe plafon între Buzeşti şi Ardusat

Un alt accident s-a produs la ora 19.40, pe DJ 108A, între localităţile Buzeşti şi Ardusat, unde un autoturism a fost găsit răsturnat pe plafon, în şanţul de pe marginea drumului.
Poliţiştii au constatat că o femeie, în vârstă de 55 de ani din Baia Mare, aflată la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ. Din fericire accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă conducătoarea auto, care avea o alcoolemie peste limita contravenţională, s-a ales cu dosar penal.

Un localnic a fost amendat cu 10.000 lei în Borşa

Miercuri, 20 septembrie, în timp ce acţionau pe raza comunei Moisei pentru combaterea transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu lemne.
Verificările poliţiştilor au relevat faptul că şoferul transporta o cantitate de lemn mai mare decât cea înscrisă în documentele de însoţire, diferenţa fiind de aproximativ 3 mc. Cantitatea în exces a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. Bărbatul, cu domiciliul în Borşa, a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 6.000 lei, conform legii privind contravenţiile la regimul silvic.
Mai mult decât atât, deoarece poliţiştii au constatat şi abateri la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii i-au aplicat încă o amendă în valoare de 4.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.