9 persoane intenţionau să iasă ilegal din România, ascunse într-o autoutilitară

0
229

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au depistat 9 persoane, din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un spaţiu special amenajat în podeaua remorcii unei autoutilitare.
În data de 26 septembrie, în jurul orei 09, la PTF Nadlac II-Csanadpalota s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară, marca Fiat, înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de un conaţional, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.
Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că, podeaua remorcii este mult prea înaltă, fapt pentru care au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea. Drept urmare, s-a procedat la deschiderea spaţiului special amenajat, iar în interior au fost descoperiţi, ascunşi, opt adulţi şi un minor.
În urma verificărilor, s-a stabilit că, cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Cei doi români au declarat că au primit 1.300 euro, pentru a-i transporta pe migranţi până în Germania.
Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi pe conaţionalul care îl însoţea, pentru trafic de migranţi.

Un şofer turc a fost arestat pentru trafic de migranţi

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc G.R., în vârstă de 49 ani, la volanul unui camion, înmatriculat în România, cu care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, parchet stratificat, din Turcia pentru România.
Cu ocazia controlului specific, echipa mixtă de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a depistat, în paravântul camionului, aflat pe cabina acestuia, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care nu aveau documente de identitate.
Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că, doi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 20 şi 21 de ani, iar unul este iranian, în vârstă de 16 ani. Aceştia au declarat că au fost preluaţi din Istanbul, Turcia, de către şoferul camionului care, în schimbul sumei de 500 euro de fiecare, urma să îi transporte până în România.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru cetăţeanul turc, şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni străini.
Cetăţenii descoperiţi ascunşi au fost predaţi, conform protocolului româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar şoferul camionului, cetăţeanul turc, a fost arestat pentru 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.