Descinderi la membrii unei reţele specializate în contrabanda cu ţigări

0
277

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Maramureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie 2016 – septembrie 2017, membrii grupului infracţional organizat au traficat numeroase cantităţi de produse accizabile din tutun, provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina), prin introducerea lor frauduloasă în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.
Pe parcursul urmăririi penale, în cauză a fost ridicată de la membrii grupării cantitatea totală de 126.443 pachete cu ţigări, de diferite mărci, traficate din Ucraina, prejudiciul produs bugetului de stat însumând valoarea totală de 1.450.000 lei (incluzând accize, TVA şi taxe vamale). Totodată, până acum au fost ridicate şi indisponibilizate 19 autoturisme, folosite de către membrii grupului infracţional în activităţile ilicite de transport a ţigărilor provenite din contrabandă.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că, grupul infracţional a procurat, cu sprijinul direct al unor cetăţeni ucraineni, introducerea ilicită în România a numeroase cantităţi de ţigări din spaţiul extracomunitar, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.
În urma acţiunii au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării sute de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, 12.000 euro şi peste 14.000 lei, telefoane mobile şi cartele de telefonie mobilă, pentru reţele ucrainene şi româneşti, precum şi înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi infracţionale.
În cauză se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecţi, existând indicii în vederea extinderii ulterioare şi cu privire la alţi prezumtivi participanţi. Mai multe persoane au fost duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.