USR vine cu o lege împotriva pensiilor speciale

0
198

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România au depus zilele trecute un proiect de lege împotriva pensiilor speciale, acesta vizând abrogarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale, inclusiv a parlamentarilor.
Pensiile speciale pentru magistraţi şi militari vor face excepţie de la abrogare, întrucât există, în cazul militarilor, o cutumă a NATO, iar în cazul magistraţilor o recomandare din partea Comisiei de la Veneţia, însă pensiile acestor două categorii nu vor putea fi mai mari decât solda/sa­lariul brut lunar din ultima lună de activitate înainte de pensionare.
USR susţine că prezentul proiect de lege este un demers spre normalitate şi moralitate a statului român, iniţiatorul proiectului, deputatul Claudiu Năsui, declarând că statul trebuie să fie imparţial în această privinţă.
Deputatul USR de Maramureş, Vlad Duruş, susţine acest proiect, catalogându-l drept unul dintre cele mai importante proiecte legislative ale USR de până acum, declarând că: ”Odată cu acest proiect, demonstrăm încă o dată faptul că ne ţinem de cuvânt”.
”Sistemul de pensii din România are nevoie de schimbări urgente care să reglementeze în mod eficient cine şi cât va primi pensie, îndeosebi în contextul în care ţara se confruntă cu o reală problemă demografică.”, a declarat deputatul.
Biroul de presă al USR Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.