Expert ONU de vorbă cu băimărenii

0
348

Ieri, 6 noiembrie, Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord, Baia Mare a organizat conferinţa „A fi sau a avea!” susţinută de dr. Călin GEORGESCU (foto), expert ONU în dezvoltare durabilă, voce recunoscută pe plan naţional şi internaţional.
„Dr. Călin Georgescu este prezent din nou în Baia Mare şi răspunde la întrebările şi chestiunile care ne preocupă. Se află pentru a treia oară în mijlocul nostru, spre a susţine o conferinţă în faţa publicului băimărean” – a spus pr. conf. univ. dr. Adrian Gheorghe Paul, prodecanul Facultăţii de Litere.
Conducerea instituţiei băimărene şi-a îndeplinit obiectivele principale propuse pentru această toamnă, numită „Toamna academic-universitară băimăreană”, întrucât a organizat conferinţe sugestive: „Cum s-a făurit România Mare” – susţinută de acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, „Monumentele României în patrimoniul UNESCO” – susţinută de academicianul Răzvan Theodorescu, „Avangarda şi ariengarda literară” – susţinută de un alt membru al Academiei Române, prof. Ion Pop, critic literar, eseist şi recunoscut poet. „Cât de vechi sau nou este conceptul de medicină creştină?” – susţinută de prof. dr. Pavel Chirilă, specialist în alimentaţia sănătoasă din România. Săptămâna viitoare, va avea loc o conferinţă susţinută tot de dr. Călin Georgescu şi o alta, la finele lunii noiembrie, susţinută de părintele conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.
„Conferinţele sunt for­me de manifestare culturală în urbea noastră, prin care punem la dispoziţie publicului băimărean posibilităţi variate de dezbatere cu invitaţi de seamă din ţară şi străinătate, iar pe de altă parte, dorim să promovăm ima­ginea facultăţii băimărene” – precizează pr. conf. univ. dr. Adrian Gheorghe Paul, prodecanul Facultăţii de Litere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.