Consiliul Judeţean Maramureş – 25 de ani de existenţă!

0
624

Aleşii judeţeni au sărbătorit ieri 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Maramureş. Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul Municipal din Baia Mare şi a avut invitaţi. Au fost prezenţi foştii preşedinţi şi vicepreşedinţi ai instituţiei judeţene, membrii CJ de-a lungul anilor, primari, parlamentarii maramureşeni, miniştrii judeţului, capii bisericii ortodoxe.
Actualul preşedinte, Gabriel Zetea, a evidenţiat activitatea instituţiei: „Consiliul Judeţean Maramureş reprezintă etalonul atunci când vorbim despre exercitarea funcţiei publice în administraţia locală. În istoria de 25 de ani, Consiliul Judeţean se poate confunda sau identifica cu foarte multe lucruri. În primul rând, cred că ne putem identifica cu proiectele Maramureşului, mari, frumoase, reprezentative pentru noi. Unele dintre ele sunt finalizate, altele în implementare, iar altele abia se nasc. Dacă vorbim despre cele finalizate, putem aminti construcţia Bibliotecii judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, reabilitarea Spitalului judeţean „Dr. Constantin Opriş”, reabilitarea drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana, Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania. Dacă vorbim despre proiectele în lucru, amintim Sistemul integrat de management al deşeurilor şi operaţionalizarea Aeroportului internaţional Maramureş. Avem şi proiecte noi: Drumul Nordului şi reabilitarea drumurilor judeţene de pe văile Izei şi Ruscovei. Consiliul Judeţean nu înseamnă doar proiecte, ci şi instituţiile din subordinea sa”.
Primul preşedinte, Ioan Dulf
De la manifestare nu a lipsit ing. Ioan Dulf, cel care a fost primul şef al instituţiei judeţene, de la constituirea în 1992 până în 1994. Ioan Dulf a spus: „Marcăm astăzi 25 de ani de la constituirea primului Consiliu Judeţean, ales democratic prin votul cetăţenilor. Din acel organism au făcut parte 45 de membri, care reprezentau 10 partide politice. Prin alegerea mea ca preşedinte, mi-am asumat o mare răspundere, dar am avut avantajul experienţei lungi de manager, înainte de Revoluţie. La constituire, în data de 23 mai, Consiliul Judeţean şi-a ales preşedintele şi vicepreşedinţii. Prin vot unanim, a fost aleasă o delegaţie permanentă formată din 9 persoane, adică preşedintele, vicepreşedinţii şi consilieri. În instituţie era o atmosferă de lucru, iar în primă fază s-a pus problema să ne cunoaştem atribuţiile mai bine, pentru ca mai apoi să putem fi, într-adevăr, utili în posturile respective. Eu spun că a fost un Consiliu Judeţean foarte bun, iar membrii săi au fost dedicaţi activităţii pe care au desfăşurat-o. În toamna anului 1992, au avut loc şi alegerile parlamentare”.
Toţi foştii membri ai Consiliului Judeţean Maramureş au primit plachete şi diplome de merit, din partea conducerii executive actuale, pentru munca depusă în folosul maramureşenilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.