Parlamentul ruşinii

0
361

Statul a ajuns instrumentul cel mai eficient al guvernanţilor abuzivi pentru a putea fura şi a ucide fără să fie pedepsiţi. Nimeni nu răspunde pentru românii care mor din lipsă de medicamente sau aparatură, nimeni nu este tras la răspundere pentru erorile judiciare ce duc la pierderi de vieţi omeneşti. Iar dacă o instanţă internaţională amendează statul pentru erorile lui, constatăm că noi suntem de fapt acest „stat”, pentru că noi vom plăti daunele. Doar când e vorba de realizări „măreţe”, se bagă în faţă alţi reprezentanţi ai statului, cu o plăcere imensă de a primi laudele.
Instituţiile cele mai importante ale statului – cum ar fi sănătatea şi educaţia – au ajuns surse de afaceri pentru politicieni şi acoliţii lor. Sănătatea o plătim de două ori, dar multe din spitale au ajuns ca nişte lagăre de exterminare în care ne e frică să intrăm. Şcoala nu mai e de mult gratuită, iar manualele sunt pe cale de dispariţie de când tot avem miniştri semianalfabeţi, precum şi un sistem făcut să-i sprijine pe afacerişti.
Parlamentul a ajuns o tumoare cancerigenă ce se luptă cu justiţia şi cu propriul popor, considerându-se format din oameni superiori şi intangibili. Atunci când îşi permite să scoată nişte legi, acestea sunt strâmbe, incomplete sau neconstituţionale, astfel că ori nu pot fi puse în aplicare, ori fac mai mult rău decât bine. De aceea, cea mai benefică perioadă a ţării e atunci când parlamentul e în vacanţă sau chiuleşte într-o veselie.
Cu astfel de conducători nu e de mirare că aproape jumătate din forţa de muncă a României a ales să lucreze printre străini, cu toate traumele sufleteşti pe care le-au provocat, pentru ei şi pentru cei rămaşi acasă. Şi exodul va continua atâta timp cât ne conduc penalii şi incompetenţii cărora nu le pasă decât de bunăstarea lor. Politruci care plătesc bine celor care ştiu să vrăjească frumos marea masă a alegătorilor. Care nu au nevoie de oameni integri şi competenţi în guvernare, ci doar de slugi politice ce votează în unanimitate orice decizie a şefului de partid. Românilor oneşti le e ruşine de această putere legiuitoare, folosită ca scut împotriva braţului legii. Sub pavăza imunităţii parlamentare, se poartă un război împotriva dreptăţii şi a democraţiei, în care persoane cretine ce au ajuns acolo prin manevre dubioase se răzbună pe cei din mijlocul celor din care provin. E instinctul de a arde totul în urma lor, de parcă le-ar fi ruşine de ce au fost vreodată. Acum sunt pe cai mari şi se străduiesc să perpetueze cât mai mult această stare de fapt. Acu’ trei decenii nici nu visau că vor ajunge atât de sus, o ascensiune care-i ameţeşte şi îi orbeşte. Atât de mult, încât cretinismul devine o normalitate pentru ei.

Petru RACOLŢA, Seini

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.