Succesul asocierii producătorilor italieni

0
160

În 16 noiembrie 2017, echipa de implementare a proiectului FoodChains 4 Europe (lanţuri alimentare pentru Europa), finanţat prin Programul Interreg Europe, a vizitat regiunea Emilia-Romagna (Italia) şi a aflat despre lanţurile alimentare inovative la evenimentul interregional organizat de gazde: regiunea Emilia-Romagna şi Universitatea Sacre Cuore din Piacenza.

Din judeţul Maramureş, au participat: vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş, Mihaela Liţe şi Noemi Ganea (Biroul de relaţii externe), Florin Avram (GAL Mara Natur) şi Nicoleta Mureşan, producător de uleiuri presate la rece, din Şomcuta Mare, care a prezentat produsele sale inovative în cadrul seminarului de învăţare.
Regiunea Emilia-Romagna a reuşit să introducă sistemul de certificare a calităţii DOC (denumire de origine controlată) şi IGP (indicaţie geografică protejată) pentru 44 de produse agro-alimentare, situându-se astfel pe primul loc în Italia şi pe locul secund în Europa. Gazdele au prezentat două exemple de bună practică. Primul: prelucrarea cărnii în abatorul propriu şi producerea faimoasei Prosciutto de Parma. Al doilea: Consorţiul Parmigiano-Reggiano, cu o istorie de 70 de ani, are 300 de producători din 5 provincii, vinde produse DOC. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.