Voluntari în Maramureş

0
265

Mai mulţi tineri din Austria, Franţa, Olanda, Italia, Portugalia şi Spania au ajuns în judeţul Maramureş pentru voluntariat. Proiectul va dura 7 luni şi este finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus Plus.
Şi aşa, voluntarii vor merge ( acţiunea a început deja) în mai multe localităţi pentru a le vorbi şi altor tineri, adolescenţi sau copii despre cum se face voluntariat în comunitate. Un punct favorabil este că Baia Mare a fost desemnată drept Capitala Tineretului din România în perioada mai 2018 – mai 2019.
Deci tinerii europeni vor face o serie de activităţi nonformale în comunităţi din localităţi urbane şi rurale din judeţul nostru, printre care şi Tg. Lăpuş şi împrejurimile sale. Vor discuta pe tema drepturilor omului, vor organiza seminarii, vor interacţiona cu tinerii maramureşeni.
Ana Pop, o reprezentantă a Asociaţiei de Tineret, a spus: “Ţara noastră oferă extrem de multe lucruri pozitive şi minunate. Programul serviciilor europene de voluntariat este încă din anul 2014, finanţat de către Erasmus Plus, care vine în completarea celorlalte. Ceea ce le dorim este să împuternicim copiii şi tinerii pentru o viaţă activă, sănătoasă, implicarea în comunitate şi dezvoltarea sustenabilă a comunităţii”.
Tinerii europeni îşi vor finaliza activităţile de voluntariat în Maramureş în primăvara anului 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.