1.300 de persoane au fost eliberate

1
354

În ultima lună, 145 de condamnaţi pentru crime, tâlhării şi violuri au fost lăsaţi în libertate. Astfel, au fost eliberaţi 5 deţinuţi condamnaţi pentru omor, 8 condamnaţi pentru viol, 36 de persoane condamnate pentru tâlhărie şi 50 de condamnaţi pentru furt. Până acum, aproximativ 1.300 de persoane condamnate au fost eliberate în baza recursului compensatoriu.
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor trage un semnal de alarmă şi spune că datele oficiale arată că aproximativ 80% dintre deţinuţii eliberaţi recidivează într-o perioadă de un an de când sunt eliberaţi.
Recursul compensatoriu, aşa cum a fost denumită măsura de către Ministerul Justiţiei, spune că, pentru 30 de zile executate în penitenciare care nu respectă drepturile celor condamnaţi, fiecare persoană încarcerată poate fi eliberată mai devreme cu 6 zile.
Măsura vine după ce mai multe procese deschise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au fost câştigate de deţinuţi care au acuzat măsurile inumane din unele penitenciare din România.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.