Aparat de peste 100.000 euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

0
356

Analizorul de gaze sangvine şi oximetrie a fost pus în funcţiune. Copiii şi sugarii care vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş Baia Mare” vor beneficia de un nou aparat. Este vorba despre un analizor de gaze sangvine şi oximetrie, achiziţionat ca urmare a campaniei cora „Luna inimilor deschise” – ediţia 2017.

Noul aparat a fost inaugurat în prezenţa managerului spitalului – ec. Sorina Pintea, directorului de îngrijiri medicale – as. Mirela Şandor, medicului şef al Secţiei de Pediatrie – dr. Cosette Ceaunică şi a reprezentanţilor cora Baia Mare – director LoredanaVeisa, respectiv Andreia Mureşan – responsabil serviciu case.
Potrivit declaraţiei medicului primar dr. Cosette Ceaunică, şef secţie Pediatrie, aparatul, care valorează peste 10.000 de euro este necesar, ţinând cont de dezechilibrele frecvente acido-bazice şi hidro-electrolitice la copil şi la sugar, de furnizarea rapidă a mai multor informaţii vitale, despre relativ mulţi parametri biologici şi cantitatea mică de sânge (0,5 – 1 ml), necesară pentru determinarea acestora, capitalul venos limitat la copil şi la sugar, rulajul mare în secţia de Pediatrie.
Campania cora „Luna inimilor deschise” s-a desfăşurat anul acesta în perioada 3 mai – 31 iulie, iar rezultatele au fost unele remarcabile. În cadrul campaniei, fiecare hipermarket şi-a ales o cauză legată de copii şi sănătatea acestora şi au identificat, împreună cu asociaţia sau spitalul colaborator, o nevoie concretă, stabilind ca obiectiv rezolvarea acesteia. Şi anul acesta, campania s-a derulat după acelaşi mecanism: clienţii au putut dona la casa de marcat fie Tichetul cora (bon valoric de reducere) primit de la cora, fie o sumă de bani, pentru care au primit bon fiscal şi care s-a adăugat sumei fixe donată de cora.
Cora Baia Mare a susţinut achiziţionarea unui analizor de gaze sangvine şi oximetrie pentru Secţia de Pediatrie, donaţiile clienţilor însumând 27.536,95 lei, iar suma donată de ma­gazinul cora Baia Mare a fost de 12.500 lei. Totalul oferit a fost de 40.036,95 lei, banii fiind viraţi în contul spitalului. Pentru achiziţionarea aparatului medical necesar Secţiei de Pediatrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a suportat diferenţa necesară, de aproximativ 2.000 de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.