Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă

0
233

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România.

Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atît pe sensul de intrare, cît şi pe sensul de ieşire din ţară.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.
În acest sens, va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.
De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră pînă la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.
Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 4.200, urmînd a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.
Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încît să se preîntîmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
La frontiera româno-ungară sînt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sînt disponibile, atît pe sensul de intrare în ţară, cît şi pe sensul de ieşire, cîte 52/54 de benzi de control pe sens: pe raza jud. Timiş – PTF Cenad – Kiszombor; pe raza jud. Arad: PTF Nădlac – Nagylak, PTF Nădlac II – Csanadpalota, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand – Gyula; pe raza jud. Bihor: PTF Salonta – Mehkerek, PTF Borş – Artand, PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Săcuieni – Letavertes; pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni – Vallaj, PTF Petea – Csengersima.
Reamintim participanţilor la trafic că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiade frontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.