Gabriel Zetea: Guvernul va asigura cel puţin acelaşi buget din 2017 pentru autorităţile locale

0
633

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că, în Parlament, s-a votat exact formula agreată anterior între guvern şi structurile asociative ale aleşilor locali. ”Majoritatea PSD+ALDE din Parlament a votat exact formula de buget pentru autorităţile locale pe care a convenit-o anterior Guvernul în discuţiile cu asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunelor din România, astfel încât acestea să nu înregistreze venituri mai mici în urma diminuării impozitului pe profit. Astfel, Guvernul va asigura cel puţin acelaşi buget din 2017 pentru autorităţile locale, cu excepţia celor care anul trecut au încasat mai mult decât au putut cheltui. În aceste cazuri, se va acorda doar jumătate din excedentul înregistrat anul viitor. Totodată, a fost mărită cota defalcată reţinută de primării din impozitul pe venit încasat pe raza localităţii, de la 41,75% la 43%”, a arătat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.
Liderul social-democraţilor maramureşeni a precizat că, în 2018, se asigură o cotă minimă de venituri de minimum 750 lei/locuitori, ceea ce reprezintă un sprijin extraordinar pentru localităţile cu venituri mici. ”Se asigură totodată ca indiferent de nivelul încasărilor şi de numărul de locuitori, nicio primărie de comună să nu aibă un buget mai mic de 1 milion lei, nicio primărie de oraş să nu aibă mai puţin de 3 milioane lei şi nicio primărie de municipiu să nu aibă mai puţin de 5 milioane lei. La nivelul consiliilor judeţene, guvernul va acoperi diferenţa până la nivelul bugetelor de anul trecut, mai puţin jumătate din excedentul din 2017, acolo unde autorităţile nu au putut cheltui toţi banii încasaţi. Şi la nivelul judeţului, se menţine cota defalcată din impozitul pe profit de 11,25%, dar se prevede o limită minimă de 250 lei/locuitor. Dacă vor fi judeţe unde nu se atinge acest prag minim, Guvernul va completa diferenţa”, a conchis preşedintele PSD Maramureş.
Astfel, nu există criterii politice de acordare a banilor, ci formule matematice. Se reduc decalajele, iar banii rămaşi necheltuiţi la nivel local sunt repuşi în circulaţie, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a întregii ţări. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.