Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

0
163

Nerespectarea hotărârii judecătoreşti constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Un bărbat care a comis această infracţiune a ajuns după gratii.
Luni, 8 ianuarie, poliţiştii din Ocna Şugatag au identificat şi încarcerat un bărbat condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate. Este vorba despre un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în localitatea Mănăstirea, comuna Giuleşti, pe numele căruia Judecătoria Sighetu Marmaţiei a emis mandat de executare a pedepsei de 10 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.
Bărbatul a ajuns după gratii, în vederea executării pedepsei.

În Sighetu Marmaţiei
Acţiune în sistem integrat în tîrgul lunar

Menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi a accidentelor rutiere constituie priorităţi ale poliţiştilor sigheteni. Cu ocazia târgului lunar, organizat, luni, în Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de ordine publică împreună cu cei de investigaţii criminale şi cei rutieri au desfăşurat activităţi în sistem integrat pentru siguranţa cetăţenilor.
Au fost legitimate mai multe persoane, au fost verificaţi comercianţii şi au fost oprite pentru control mai multe autovehicule care se deplasau în zona târgului. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, 12 dintre acestea la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 2.500 lei.

Un băimărean
A modificat contorul pentru a plăti facturi mai mici la gaz

Pentru a primi o factură mai mică la gaze, proprietarii unor imobile apelează la modificarea contoarelor. Un astfel de caz a fost semnalat, luni, poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare.
Potrivit Legii energiei electrice şi gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Luni după-amiază, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au fost sesizaţi că, la un apartament de pe strada Grănicerilor, s-au găsit defecţiuni la contorul de gaz. Un inginer al unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate distribuirea integrată de gaze naturale şi electricitate a declarat că, în timp ce înlocuia contorul de gaz, a constatat că, în perioada 2011 – 2018, s-au efectuat intervenţii neautorizate iar modificările au avut scopul de a nu fi înregistrat în totalitate consumul de gaze naturale furnizate.
Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări privind încălcarea prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.