Primăriile maramureşene pot finanţa activităţile tinerilor

0
214

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social a iniţiat o campanie de informare a tuturor primăriilor de oraşe şi comune cu privire la posibilitatea finanţării activităţilor de interes local destinate tinerilor. Scopul principal al acestui program este acela de a susţine şi pregăti tinerii, în dezvoltarea profesională şi socială, pentru ca ei să aibă un viitor stabil.
Astfel, ministrul Gabriel Petrea (foto) a informat 3.085 de autorităţi locale despre noile oportunităţi de finanţare a activităţilor de tineret, create prin completarea Legii tinerilor nr.350/2006: „Obiectivul principal trebuie să fie susţinerea şi pregătirea tinerilor pentru un viitor stabil. Trebuie să le oferim oportunităţi egale de dezvoltare profesională şi socială. Cred că instituţiile publice trebuie să investească în generaţia tânără, iar împreună cu ONG-urile, să desfăşoare proiecte care să determine scăderea şomajului, a sărăciei tinerilor şi a abandonului şcolar. Putem crea o generaţie pregătită să facă faţă cerinţelor de pe piaţa muncii prin finanţarea constantă a educaţiei, consilierea tinerilor în carieră şi susţinerea participării active a tinerilor la viaţa publică. Încurajez autorităţile locale să folosească noile oportunităţi legislative create şi să finanţeze activităţile de tineret, contribuind astfel la dezvoltarea unor comunităţi durabile”, a declarat Ministrul Gabriel Petrea.
De acum, primăriile de oraşe şi comune pot constitui Fondul destinat activităţilor de tineret. Consiliile locale pot repartiza din bugetul propriu fonduri special destinate activităţilor în beneficiul tinerilor, sub forma unor proiecte desfăşurate de ONG-uri sau prin înfiinţarea unor centre de tineret.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.