Emanuel Moraru, un dansator în lumea aviaţiei

0
390

Emanuel Moraru a absolvit Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare în 2016, la profilul matematică-informatică, intensiv limba engleză. Pe parcursul anilor de liceu a reuşit să obţină rezultate bune la învăţătură şi la diferite competiţii şcolare. În clasa a XI-a s-a calificat chiar la etapa naţională a Olimpiadei de Ştiinţele Pământului. Este pasionat de aviaţie, motiv pentru care a ales să studieze în acest domeniu. Pe lângă preocupările ştiinţifice, Emanuel Moraru dovedeşte că are şi un suflet sensibil. Îi place mult să danseze. Practică dansul sportiv de performanţă, cucerind publicul şi juriul de la diferite competiţii de gen cu eleganţa mişcărilor.

R: Care este drumul pe care l-ai urmat după finalizarea studiilor liceale?
E.M.: După terminarea liceului, am mers la admitere la Facultatea de Inginerie Aerospaţială din Bucureşti, singura de acest gen din ţară. Acum sunt în anul I la această facultate.
R: Cum de te-ai orientat spre un astfel de domeniu?
E.M.: De mic am avut o pasiune pentru avioane şi aviaţie. Până în al doilea semestru din clasa a XII-a nu am ştiut că există o astfel de facultate. Am aflat pentru că cei de la facultate au avut o prezentare prin licee. Mi-a plăcut şi am zis că acolo e locul meu. Aşa m-am orientat spre acest domeniu
R: Ce te-a motivat să rămâi în ţară?
E.M.: În primul rând, îmi place ţara în care trăiesc. În domeniul în care activez ca student e foarte bun Bucureştiul din punctul de vedere al şcolii. Suntem o şcoală cu tradiţie. Chiar şi Henri Coandă a învăţat la Facultatea de Inginerie Aerospaţială. Elie Carafoli a fost decan câţiva ani la această facultate. Mi-a plăcut mult Bucureştiul şi ca oraş, şi facultate. E greu să fii student la acest profil, dar are satisfacţiile lui în viitor.
R: Care sunt planurile tale de viitor?
E.M.: Pe viitor, aş vrea să lucrez în aviaţie militară pe partea de construcţii. Aviaţia militară îmi place mult mai mult decât aviaţia de linie, deoarece tehnologia se dezvoltă mai repede, mai mult. La noi în ţară, aviaţia militară nu e foarte dezvoltată. Nu mai avem avioanele noastre militare, le luăm de la alţii, dar în trecut eram printre aşi. Depinde pe viitor ce oportunităţi vor fi. În funcţie de acest lucru voi decide dacă rămân în ţară. Mi-aş dori un master şi un doctorat în afara ţării.
R: Ce sfaturi le-ai da tinerilor?
E.M.: Să înveţe şi să persevereze în ceea ce vor să facă. Să nu se lase constrânşi, să facă ceea ce îi pasionează.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.