Un cetăţean ucrainean reţinut şi 4.800 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

0
178

Duminică, 21 ianuarie, în jurul orei 20, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localităţii Valea Vişeului, mai multe persoane care se îndreptau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând, în spate, colete voluminoase.
În consecinţă, poliţiştii au somat verbal persoanele în cauză, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit, moment în care poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, S. Serhievici, în vârstă de 22 de ani, iar în imediata apropiere a acestuia s-au găsit 10 colete, cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cetăţeanul reţinut, împreună cu baxurile cu ţigări, a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, au rezultat 4.800 pachete cu ţigări, marca Marble, în valoare de peste 56.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Doi migranţi, aflaţi în stare de hipotermie, transportaţi la spital

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Grădinari, doi cetăţeni străini care se aflau în apropierea graniţei cu Serbia.
Deoarece persoanele în cauză, un bărbat şi o femeie, aveau probleme de sănătate, acuzând stări de hipotermie, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Până la sosirea echipajului medical, poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii.
Cele două persoane, care au declarat că sunt cetăţeni iranieni, au fost transportate cu o ambulanţă la spitalul din Oraviţa, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În prezent, cele două persoane sunt internate în spital, sub supraveghere medicală, urmând ca, în funcţie de starea lor de sănătate, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.