Trei tineri au sustras un autoturism pentru a face o plimbare nocturnă în Vişeu de Sus

0
117

La începutul acestei luni un bărbat a sesizat Poliţia despre faptul că, în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul care se afla parcat pe strada 22 Decembrie din Vişeu de Sus.

În urma verificărilor, autoturismul a fost găsit abandonat pe raza comunei Vişeu de Jos, fiind restituit persoanei vătămate. Poliţiştii au continuat cercetările şi au stabilit că bănuiţi de comiterea faptei sunt trei tineri din localitate, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Din verificări s-a mai stabilit că autoturismul a fost condus pe ruta Vişeu de Sus – Sighetu Marmaţiei şi retur de către doi dintre aceştia, fără ca vreunul dintre ei să deţină permis de conducere.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

O femeie a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni în Baia Mare

Marţi, 13 februarie, la ora 10.50, la intersecţia bulevardelor Traian cu Republicii, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu rănirea unei femei, în vârstă de 76 de ani.
Femeia era angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, când conducătoarea unui autoturism, care circula pe B-dul Republicii, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la dreapta spre B-dul Traian şi a accidentat-o.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Nici victima, nici conducătoarea auto, în vârstă de 54 de ani, nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea alcoolemiei se va face cu un dispozitiv special

Din luna iunie, probele biologice pentru testarea alcoolemiei la conducătorii auto vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special, care trebuie să se afle în dotarea tuturor serviciilor IML din ţară.
Măsura este impusă de decizia comună a Institutului de Medicină Legală Mina Minovici şi Consiliului Superior de Medicină Legală, care prevede că vor fi acceptate doar rezultatele testelor efectuate cu noua metodă.
Poliţia Română reaminteşte că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcţie de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:
Contravenţie: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Infracţiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă şoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracţiuni, permisul de conducere se anulează.
De asemenea, refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului este sancţionat cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.