Nunta de la A la Z

0
489
Florentin Tuş

Oferte inedite pentru miri şi mirese

Rochii de mireasă, tip prinţesă, machiaje şi coafuri în stilul vedetelor de la Hollywood sunt câteva dintre tendinţele în modă când vine vorba despre nunţile anului 2018. Ofertele pot fi consultate la “Nunta de la A la Z” organizată în acest final de săptămână la Centrul de Instruire şi Marketing. Tot aici, viitorii miri vor putea descoperi prăjituri şi torturi delicioase, aranjamente florale, dar şi “oglinda magică”, o altfel de posibilitate de a-şi imortaliza pe hârtia fotografică cele mai frumoase momente din viaţă.

Un eveniment cu tradiţie

“Nunta de la A la Z”, evenimentul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, a ajuns în acest an la a 12-a ediţie. Directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Florentin Tuş, spune că evenimentul e organizat an de an în februarie, pentru că e o perioadă specială a anului. “Luna februarie nu e aleasă întâmplător. E în primul trimestru al anului, astfel încât cei care doresc să facă marele pas se orientează spre găsirea unei locaţii de nuntă, stabilirea perioadei de nuntă, stabilirea furnizorilor. În al doilea rând, e sub semnul lui Cupidon, fiind foarte aproape de Ziua Îndrăgostiţilor. E o manifestare regională, cu expozanţi din Nord-Vestul României. Este a doua manifestare de profil organizată în judeţ la începutul acestui an”, a spus Florentin Tuş.

Rochiile de prinţesă în trend

Şi în acest an, oferta rochiilor de mireasă e una variată. La modă sunt însă rochiile de epocă. “Majoritatea rochiilor sunt de prinţesă. Şi în acest an, trendul e al rochiilor de prinţesă. Avem toate modelele. Culorile variază: de la alb, ivoire, capuccino, nud. La ivoire se accentuează mai bine rochia, frumuseţea dantelei. Pe ivoire arată mult mai bine, dar încă se caută şi tradiţionalul, albul. La noi, preţurile variază de la 2.200 până la 4.000 lei”, a spus Elisabeta Toth, o expozantă venită din Satu Mare. Fiecare casă de modă se întrece a pregăti modele pentru toate gusturile: de la miresele cu o talie de invidiat până la cele cu forme rotunde. În plus, comercianţii se orientează în privinţa modelelor, dar şi a culorilor. Gabriela Istrat a relatat că de curând a avut o solicitare de rochie de mireasă roz”.
Anul acesta, în materie de rochii de mireasă, se poartă rochiţele din tafta, cu broderie manuală, rochiţele nud, culoarea pielii. Ne-am pregătit şi cu rochiţe pentru miresele suple, cu tentă de trenă, dantelă 3D, stil epocă. Încercăm să oferim cele mai frumoase rochii de mireasă. Eu lucrez cu o casă de modă din Piatra Neamţ. Avem rochii unicat. Avem şi rochii pentru mirese mai plinuţe. Ne-am pregătit şi cu mărimi mai mari care să le mascheze rotunjimile. De exemplu, avem rochiţă 2 în 1, rochiţă stil sirenă şi litera A. Se potriveşte foarte bine. De câteva săptămâni, o mireasă a căutat o rochiţă roz. Ne-a dat temă de casă şi pentru viitor ne vom pregăti şi cu aşa ceva. Preţurile pornesc de la 1.100 până la 3.900 lei”, a declarat Gabriela Istrat. Atelierele de confecţionat rochii de mireasă fac eforturi să onoreze toate comenzile. Aici programările s-au făcut încă de anul trecut. “Rochiile le facem noi. Lucrăm cu mireasa împreună. Se taie după modelul pantofilor de mireasă, fiecare detaliu se lucrează împreună cu mireasa. Fiecare dantelă se aplică direct pe ea. Noi lucrăm pe bază de programare. Avem programări şi de anul trecut. De exemplu, pentru lunile de vară, iunie, iulie, suntem plini la atelierul de pe bd Bucureşti nr 15. Preţurile variază în funcţie de dantelă, de la 1.500 până la 6.500 lei”, a afirmat Rodica Monica Budea

“Gaşca fructelor” pe masa mirilor

În materie de prăjituri şi torturi, oferta e una la fel de generoasă. Csilla Orzac a pregătit cu multă migală standul care nu te lasă indiferent. E obligatoriu să te opreşti şi să deguşti ceva sau măcar să studiezi sortimentele de prăjituri. “Noi am venit la târg cu un cake bar. Acesta are între 12 şi 13 feluri de produse, de prăjituri, respectiv desert la pahar. Am venit cu cinci machete foarte reuşite de tort. Aşteptăm clienţii noştri la cofetăria noastră din Centrul Vechi, la o degustare. Ca şi gust, ciocolata bate tot. Mai avem un tort, gaşca fructelor, care e o combinaţie între ciocolată, vanilie şi multe fructe. În general merg pe culori deschise, deşi anul trecut am avut şi un tort negru şi a arătat minunat. Cake barul e în funcţie de numărul de invitaţi. Ar trebui cam 250 grame de persoană, 20 lei. La tort, costul e în funcţie de gustul ales. Preţurile sunt între 45 şi 60 lei. Când vorbim de tortul mirilor preferăm să mergem cu machete şi un etaj comestibil, preţul e la 80 lei/kg”, a spus Csilla Orzac.
O altă cofetărie, de pe Valea Roşie, a adus la târg platouri cu diverse tipuri de prăjituri. Cofetăria are specific italian, iar banii daţi pe prăjituri merg spre Centrul de Zi destinat copiilor şi tinerilor. “Avem platouri pentru aşezat pe mese, torturi pentru miri, pentru naşi, produse pentru candy bar. În ultima perioadă, se merge pe ceea ce este simplu şi elegant. Preţurile torturilor oscilează între 40 şi 60 lei/kg, iar la prăjituri între 30 şi 40 lei. Patiseria sprijină proiectele sociale ale Fundaţiei Sacro Cuore, aşa că cine cumpără face un bine şi pentru cei care au primit mai puţin de la viaţă. Fundaţia are un centru de zi destinat copiilor şi tinerilor care sunt sprijiniţi prin vânzarea produselor patiseriilor”, a punctat reprezentanta patiseriei, Claudia.

Coafuri şi machiaje la modă pentru mirese

La “Nunta de la A la Z”, miresele au posibilitatea să-şi facă de pe acum programări la machiaj şi coafat. Cele mai pretenţioase şi mai cu dare de mână pot opta pentru serviciile de lux oferite de make-up-ul artistul şi beauty trainerul Patricia Druţă. “Anul acesta, se poartă movul. Depinde şi de gustul miresei, dacă e mai finuţă, sau vrea să fie foarte extravagantă. Se poartă machiajele naturale, nu punem în evidenţă toată faţa, ci ochii prin veşnica dungă de tuş, gene false. Se poartă mult strobingul, care e o tehnică de iluminare a feţei. Se poartă şi glossul şi rujul mat. Se pune doar o parte a feţei în evidenţă, ori ochii, ori pomeţii sau buzele. La coafuri se poartă cele naturale, nişte bucle uşor prinse. Sunt la modă accesoriile, gen broşele cu cristale sau cu perle. Eu colaborez doar cu firme de top cu care lucrează vedetele de la Hollywood, machiajul e în jur de 100 de euro. Miresele au garanţia machiajului timp de 72 de ore. Sunt produse foarte rezistente, nu distrug faţa”, a afirmat Patricia Druţă.

Oglinda Magică

Ca o noutate în materie de nunţi, în acest an, nu se mai poartă cabina foto clasică, ci “oglinda magică”. “E prima oglindă fotografică din Maramureş. Iese din vechiul tipar de cabină foto şi ne punem în faţa oglinzii ca să ne putem oglindi, să ne admirăm în cea mai frumoasă zi a unui prieten, a noastră. Noi venim în sprijinul dvs şi vă facem şi o poză. Vă dăm şi nişte magneţi ca să puteţi pune poza pe frigider, să vă amintiţi ce zi frumoasă a fost. Scoate poze nelimitat, pe loc, oferim şi accesorii personalizate ca evenimentul să fie încărcat de bună dispoziţie. Oglinda magică Maramureş vine în sprijinul tuturor pentru un eveniment reuşit. Pentru un eveniment mai mic, preţurile încep de le 200 de euro pentru 4 ore, depinde de volumul de muncă. Oferim şi albume, acest album e realizat cu sprijinul participanţilor. Toţi sunt liberi să scrie două vorbe în dreptul pozei”, a precizat. Cristina Moşneagu, administrator Oglinda Magică.
Nu lipsesc nici aranjamentele florale. În ce priveşte buchetul miresei, la modă e movul. “Anul acesta, ne prezentăm cu aranjamentele din flori artificiale care sunt din ce în ce mai solicitate, dar realizăm şi din flori naturale. Multă lume preferă să fie mai colorate. Avem pachete care pornesc de la 1.000 lei. La naturale avem pachete ce pornesc de la 2.000 lei. Pachetele includ buchetele de mireasă, aranjamentul pentru maşini, aranjamentul de pe masa festivă etc. Buchetul miresei merge în acest an pe mov”, a spus Anca Tetiş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.