Creaţiile Adelinei Boie, expuse în Dubai

0
1034

Creaţiile Adelina Boie au fost expuse, pentru al treilea an consecutiv, într-un centru comercial din Dubai, în 2018, creatoarea de modă din Baia Mare propunându-le arăboaicelor rochii în culori închise, definite de franjuri sau pene. Mai mult, din Emiratele Arabe, Adelina Boie s-a întors cu materiale deosebite din care promite că va crea noi rochii spectaculoase.

• „este una dintre cele mai mari bucurii ale mele”

Colaborarea băimărencei cu centrul comercial din Dubai a început în urmă cu trei ani după o discuţie cu o altă creatoare de modă din România care expune în aceeaşi locaţie. De atunci, Adelina Boie a trimis zeci de creaţii proprii, pliate pe gustul arăboaicelor. „Totul a început în urmă cu trei ani când auzisem faptul că o creatoare româncă îşi vinde creaţiile într-un centru comercial din Dubai. Şi m-am dus să văd. Când am intrat în magazin, am văzut că erau expuse creaţiile a mai multor designeri români pentru că, de fapt, proprietarii magazinului sunt români, stabiliţi în Dubai. Atunci a început colaborarea noastră, iar în acest an am trimis în Dubai, la Galeriile Lafayette, a treia tură de rochii. Pot spune că este una dintre cele mai mari bucurii ale mele de când creez rochii: să le văd pe podiumul de la intrare în acest magazin”, a mărturisit creatoarea de modă. De la debutul acestei colaborări, băimăreanca s-a familiarizat cu moda specifică Emiratelor Arabe astfel că rochiile pe care le expune în fiecare an sunt adaptate preferinţelor femeilor ce trăiesc acolo. „În Dubai, moda e foarte diferită faţă de cea de la noi. Ceea ce vând foarte bine în România, acolo nu trece, iar modelele pe care nu am putut să le vând aici s-au trecut în Dubai. Tot ce pot să spun e că acolo se poartă alt stil, de aceea trimit modele de rochii pe care ei mi le cer după ce studiază ceea ce am creat eu recent. Astfel, de fiecare dată adaptăm puţin creaţiile mele pentru clientele din Dubai pentru că acolo se preferă rochiile cu mânecă lungă, care nu sunt foarte decoltate. Anul acesta am dus zece rochii create după tendinţe, majoritatea cu franjuri şi pene”, a adăugat Adelina Boie punctând faptul că, în ceilalţi ani, a trimis spre expunere câte 30, respectiv 12 rochii. În ceea ce priveşte cromatica, în Emiratele Arabe se preferă, în general, culorile închise. „Din ce am observat, arăboaicele preferă culorile închise, se vând foarte mult rochiile pe bleu, negru şi verde smarald. Roşu e exclus”, a mai subliniat creatoarea de modă. Cât priveşte preţurile cu care se vând rochiile băimărencei în Dubai, acestea se situează între 5.000 şi 8.000 de lei. „Ei îşi pun un adaos preţului meu şi orice rochie pe care le-o dau o vând la de trei ori preţul”, a evidenţiat creatoarea de modă.

• rochii spectaculoase şi comode

Din Emiratele Arabe, Adelina Boie a revenit cu materiale deosebite din care promite că va crea noi rochii spectaculoase, în pas cu cerinţele clientelor. „Prima dată am adus (din Dubai, n.r.) materiale pentru un buzunar mai modest, dar de data aceasta am cumpărat materiale de foarte bună calitate şi, într-adevăr, foarte scumpe. Consider că stilul, calitatea muncii mele şi creaţiile mele au evoluat în aceşti patru ani de când fac haine. În plus, trebuie să ţin pasul cu moda, dar şi cu cerinţele clientelor”, a punctat băimăreanca subliniind faptul că, în 2018, creaţiile sale nu vor mai fi incluse în colecţii, cu excepţia rochiilor de mireasă. „Anul trecut am făcut două colecţii, una cu rochii pentru banchet şi o alta cu rochii pentru mirese. Dar, pentru a promova o colecţie, un designer cheltuie foarte mult. Am făcut-o şi pe asta. Am realizat clip de promovare, am participat la o prezentare de modă a designerilor, la Bucureşti. Însă am cheltuit foarte mult şi aş prefera să investesc mai degrabă în materiale de calitate, deci, anul acesta, nu voi mai merge pe colecţii, cu excepţia rochiilor de mireasă, pe care o voi lansa în toamnă”, a punctat creatoarea de modă. Totodată, creaţiile din acest an ale băimărencei diferă şi în ceea ce priveşte stilul. „La început, am făcut foarte multe rochii tip prinţesă, voluminoase, din tull sau tafta. Întâmplător, am fost îmbrăcată cu o astfel de rochie la un eveniment şi am realizat cât de incomod este să porţi aşa ceva. Atunci mi-am dat seama cât de important e să te simţi, ca femeie, importantă, frumoasă, dar mai ales comodă. De aceea, în acest an, voi schimba puţin. Voi face rochii spectaculoase, dar, în acelaşi timp, comode. Pot să spun că am norocul că se poartă, în acest an, franjurile, iar o astfel de rochie este nu doar comodă, ci şi perfectă: ascunde toate imperfecţiunile. Bineînţeles, rochiile de anul acesta vor avea şi pene, dar şi aplicaţii, cu flori spre exemplu”, a mai subliniat Adelina Boie. Creatoarea de modă descrie anul acesta ca unul definit de culori precum roz (prăfuit), roşu, negru, cerute, în mod special, de clientele ei atât din ţară, cât şi din străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.