Bugetul local diminuat cu 14 milioane euro, din cauza modificărilor fiscale!

0
266

Modificările Codului fiscal, precum şi creşterile salariale ale funcţionarilor din administraţiile locale au dus la diminuarea bugetului local al Municipiului Baia Mare în acest an cu 14 milioane de euro. Astfel, doar majorările salariilor celor din administraţie costă municipalitatea cu 7 milioane euro în plus.
La aceştia se adaugă şi încasările mai mici, astfel că bugetul se micşorează considerabil faţă de anul trecut. Cătălin Cherecheş, primarul municipiului, explică: „Bugetul local a fost viciat şi aici mă refer la modul în care Guvernul României, gestionat astăzi de către PSD, a tratat, construit şi aşezat Codul fiscal. Astfel, municipiului Baia Mare i s-au furat, ca să spun aşa, 7 milioane de euro în acest an. Suma înseamnă 7 milioane de euro mai puţin în dezvoltarea municipiului. Tot atâţia bani înseamnă mai puţin pentru o viaţă mai bună în acest oraş. Cred că acest lucru va trebui reparat în cel mai urgent mod de către Guvernul României. Nu ştiu dacă un guvern PSD o va putea face sau alt tip de guvern, dar cred că lucrurile acestea nu mai trebuie să aibă loc într-un stat în care autoritatea locală trebuie respectată din perspectiva autonomiei decizionale pe care este necesar să o aibă. De asemenea, cred că o astfel de viciere cu 7 milioane de euro a bugetului local este o chestiune absolut barbară, care s-a întâmplat în toate unităţile administrative importante din România”.

Diferenţa la salariile majorate – 7 milioane de euro

O altă povară pe spinarea bugetului local o reprezintă şi majorarea salariilor funcţionarilor din primărie. Acestea reprezintă un efort financiar de alte 7 milioane, mai explică edilul municipiului: „Pe de altă parte, să nu uităm că ne-au pus în cârcă şi majorări salariale, care de multe ori nu se regăsesc şi în eficienţa muncii autorităţilor locale. Diferenţele salariale, plusul pe care trebuie să-l plătim, noi, Municipiul Baia Mare, angajaţilor din autoritatea locală este tot de aproximativ 7 milioane de euro, şi tot din această „bunăvoinţă” tratată din perspectivă electorală oarbă de către Guvernul PSD. Deci astăzi Municipiul Baia Mare are mai puţin cu 14 milioane de euro în dezvoltarea lui. Asta înseamnă 7 bulevarde, înseamnă reabilitarea tuturor bulevardelor din oraş, lucru pe care ni l-a furat, prin Codul fiscal şi prin alte prevederi, emanate din inteligenţa cenuşie a celor de la putere, acest Guvern. Consider că trebuie să tragem un semnal de alarmă foarte important cu privire la acest aspect şi să spunem cetăţenilor foarte clar cine sunt cei care se fac vinovaţi de asemenea lucruri pentru că, la un moment dat, vom vedea că putem să facem o dezvoltare a oraşului mai redusă, renovări mai puţine la şcoli, reabilitări mai puţine la drumuri, precum şi alte lucruri care ţin de o viaţă mai bună în acest municipiu. Toate acestea din cauza unor oameni neinspiraţi care nu înţeleg că lucrurile trebuie să funcţioneze într-o manieră performantă din perspectiva autorităţii locale şi din respect faţă de autonomia locală şi faţă de cetăţenii care plătesc taxe şi impozite în municipiile mari din România”. Bugetul general al Municipiului Baia Mare în acest an, la capitolul venituri, este de 291.698.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.