Ajutoare din Franţa – pentru Spitalul şi Căminul din Baia Sprie

0
89

Loic Thetio, preşedintele asociaţiei franceze „Association Solidarite Ploemeu Roumanie”, a revenit cu ajutoare pentru Spitalul şi Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie. Ca de fiecare dată, prietenul băisprienilor a adus lucruri utile pentru comunitatea locală.
De 28 de ani, francezul are activitate caritabilă în Maramureş, venind, până acum, de 68 de ori. Meritul său a fost răsplătit cu mulţumiri şi vorbe bune. S-a alăturat administraţiei locale pentru a încerca să redeschidă spitalul închis de guvernanţi. Bretanul, mai român decât mulţi dintre noi, a venit cu diferite ajutoare, iar fostul primar Dorin Paşca cu idei şi mulţi investitori privaţi din judeţul Maramureş.
Calea este lungă până la final, însă primii paşi s-au realizat, iar o minimă intervenţie este asigurată, pentru tot omul când are nevoie. Lucrurile s-ar simplifica dacă cetăţenii, care au nevoie de serviciile medicale, ar proceda ca francezul Loic Thetio. Oamenii vor să se redeschidă spitalul, dar, din păcate, nu şi să contribuie în acest sens. Probabil, unii nu au încredere în acest proiect, iar alţii nu vor să ajute, din diverse motive care ţin de răutate, invidie sau nepăsare. Important este că sunt oameni ca Loic Thetio, care continuă să creadă şi să nădăjduiască. Primarul Alin Sebastian Bîrda, împreună cu consilierii locali, continuă demersurile pentru ca actul medical să nu se oprească la nivel de oraş.
În Baia Sprie, s-a dezvoltat o prietenie durabilă, sinceră şi rodnică, care, în timp, s-a consolidat. Loic Thetio a venit de multe ori în Baia Sprie. Niciodată, însă, cu mâna goală. Vizita de acum este la fel de prietenoasă şi benefică. În maşina tip dubiţă au fost multe cutii pline cu aparatură de recuperare medicală, saltele, soluţii pentru igienă etc. Toate sunt bine-venite, iar francezul speră să revină cu ajutoare pentru prietenii din Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.