În Sighetu Marmaţiei: Ţigări de contrabandă „transportate” cu drona

0
207

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproape 1.000 pachete cu ţigări de contrabandă, de prove­ni­en­ţă ucraineană, în va­loare de 11.400 lei.
Duminică, 17 iunie, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un aparat de zbor, de mici dimensiuni, care se deplasa dinspre Ucraina spre teritoriul României. S-a procedat la monitorizarea acestuia, iar la scurt timp, au observat cum acesta a lăsat două colete pe o stradă din Sighetu Marmaţiei.
Imediat, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au reţinut un cetăţean ro­mân, domiciliat în judeţul nostru, în vârstă de 38 de ani.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.400 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Tractor căutat în Italia, descoperit la Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român N.M., în vârstă de 37 de ani. Acesta conducea o autoutilitară marca Iveco, iar în remorca ei transporta un tractor Kubota.
Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul documentelor, şoferul a prezentat actele personale şi cele ale tractorului. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că tractorul marca Kubota figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.
În cauză, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar tractorul, în valoare de 35.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.