Dezvoltare rurală la Sümeg

0
106

În perioada 12-13 iunie 2018, la Sümeg (Ungaria), a avut loc o întâlnire a partenerilor din proiectul “Policies to develop entrepreneurship and innovative SME’s in rural areas” (acronim Rural SME’s), implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, alături de parteneri din 6 state europene (Ungaria, Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, România şi Portugalia), cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul INTERREG Europe, la care a participat şi Consiliul Judeţean Maramureş (prin reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, în calitate de membru al grupului de lucru).
În cadrul întâlnirii, a fost organizat un atelier de lucru pe tema „Inovare socială”, fiind discutate bunele practici din domeniu. Reprezentanţii Maramureşului au prezentat proiectul „Economia socială – Responsabilitate Socială, de la Nord la Sud”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC şi Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare. Astfel, au fost organizate 16 cursuri de calificare pentru persoane, 2 târguri de locuri de muncă, au fost înfiinţate 14 structuri de economie socială cu salariaţi dintre persoanele aflate în situaţii de risc.
Participanţii la întâlnire au vizitat, în judeţul Veszprém, câteva afaceri de familie: ferma de vite şi fabrica de brânzeturi Kalla din Sümegprága, pensiunea „Őshaza” din Baszi şi Grădina de lavandă din Dögicse. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.