Urmăriri şi focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor

0
146

– ţigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, confiscate –

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 38.425 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 450.000 lei, care au fost confiscate. Două autoturisme folosite la activităţile infracţionale au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
• În data de 2 iulie, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, în jurul orei 20.30, un autoturism suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, aceasta continuându-şi deplasarea în viteză spre Baia Mare. Drept urmare, a fost solicitat sprijinul poliţiei, iar la scurt timp, maşina marca Dacia a fost blocată pe o stradă din Baia Mare.
Din primele verificări, în autoturism a fost observată o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care şoferul, cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost dus la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 15.728 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 184.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transport a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
• Şi poliţiştii de frontieră din Poienile de Sub Munte au descoperit, în apropierea frontierei de stat, ascuns în vegetaţie, un colet cu ţigări. Acesta conţinea cantitatea de 497 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.800 lei, care au fost confiscate.
În ambele cazuri se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.