Cursuri şcolare incluzive

0
108

Directorul prof. Sorin Vatavului ne spune că Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Tg. Lăpuş este unica unitate şcolară de stat pentru copiii cu cerinţe educative speciale din Ţara Lăpuşului. Are în structură învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi învăţământ liceal tehnologic-profesional în domeniul construcţiilor şi al confecţiilor textile.

Centrul a fost înfiinţat în 15 ianuarie 1969, sub denumirea de „Şcoala Ajutătoare”, în clădirea (construită în jurul anului 1900) în care pînă în anul 1968 a funcţionat Judecătoria locală . Unitatea şcolară are misiunea de a răspunde prompt şi calitativ normelor de formare profesională iniţială a elevilor cu cerinţe educative speciale. Pentru a realiza o înnoire a şcolii şi pentru a da un nou aspect arhitectonic clădirii, pentru a pregăti noul an şcolar 2018-2019, a fost contactată o firmă de construcţii care au finalizat deja lucrările de reabilitare în această unitate de învăţămînt lăpuşeană. Reabilitarea a fost executată pe o suprafaţă de 213 metri pătraţi.

Ioan Man în sala de sport

Pentru alte detalii şi informaţii, d-l Ioan Man, administratorul centrului care ne-a condus apoi prin toate spaţiile unde s-au efectuat lucrări, ne-a spus: “La Centrul nostru, am executat din vreme lucrări, care asigură condiţii optime pentru începutul noului an de învăţămînt 2018/2019, şi anume: în primul rînd, s-au executat reparaţii şi igienizări interioare şi exterioare la clădirea centrului din partea nordică. Au urmat zugrăveli la sala de sport şi la cea profesorală. Lucrări interioare am efectuat şi la internalul şcolii etc”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.