Festival de artă stradală urbană în Capitala Tineretului

0
268

Începând de astăzi, 10 august, şi până duminică, 12 august, Baia Mare – Capitala Tineretului din România găzduieşte un impresionant festival de artă stradală urbană: „Beyond The Wall”. Evenimentul, dedicat Zilei Internaţionale a Tineretului, se află la prima ediţie şi îşi propune să scoată la lumină tinerii pasionaţi de artele şi sporturile care alcătuiesc cultura urbană.

Peste 250 de tineri înscrişi la activităţi

„Până în prezent, s-au înscris la activităţile ce urmează a se derula peste 250 de tineri, mulţi alţii fiind aşteptaţi să ia parte la evenimente în calitate de spectatori. Şi nu mai menţionăm faptul că toate acestea vor avea loc în locuri surprinzătoare. Prin urmare, „Beyond The Wall” (Dincolo de zid) este o invitaţie pentru public de a privi dincolo aparenţe şi propriul zid de preconcepţii, de a descoperi poveştile, talentul şi vibe-ul tinerilor. Dacă în mod normal aceşti tineri sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea ,,underground”, de frica stereotipurilor create în jurul elementelor de cultură urbană, festivalul îşi propune să le promoveze talentul şi să-l valorifice pentru a anima oraşul”, anunţă Raul Drenţa, organizator. Aşadar, pe perioada festivalului, participanţii vor avea şansa de a se bucura de activităţi de toate felurile, precum: concurs de Skate&Bike, concurs de fotografie, ateliere graffitti &street art, renaşterea unor „zone gri” din oraş, campionat street ball, street dance, teatru stradal, concerte. Evenimentul se va desfăşura în diferite puncte ale oraşului, deşi o parte dintre acestea sunt des frecventate de către populaţia băimăreană. În acest context, festivalul îşi propune să dea culoare zonelor gri ale oraşului. „Putem spune că vor avea loc trei zile pline de activităţi spectaculoase, vor fi zile pline de energie, entuziasm, iar tinerii îşi vor da frâu liber pasiunii”, adaugă Raul Drenţa, organizator.

Un program ce doreşte să atingă cât mai multe domenii, dar şi gusturi

Tinerii voluntari care au lucrat zi de zi pentru a pune pe picioare acest festival au realizat un program ce doreşte să atingă cât mai multe domenii, dar şi gusturi. Astfel, astăzi, 10 august, de la ora 11,30, la Casa Tineretului din Baia Mare, va avea loc festivitatea de deschidere. La ora 12, va fi dat startul unui concurs de fotografie. În aceeaşi zi, de la ora 16, în Skate Park-ul din municipiu (lângă stadion), va debuta concursul de bike. Concomitent, în Piaţa Libertăţii, se ca derula un atelier de improvizaţie şi un impro show. De la ora 19, tot în Piaţa Libertăţii, sunt programate concerte susţinute de: Francesca Hojda, No Snap şi The Fridays. Mâine, sâmbătă, 11 august, festivalul „Beyond The Wall” va continua, între orele 10,30 şi 17, în Skate Park, cu un concurs de skate. Între orele 10 şi 21, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, se va desfăşura un concurs de streetball. De la ora 16, în Piaţa Libertăţii, este planificat un concurs de all styles dance, iar de la ora 19, în aceeaşi locaţie, vor începe concertele: Element Encee, DJ Eugen, Clandestin, Bedi. Duminică, 12 august, între orele 10 şi 20, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, va continua concursul de streetball. De la ora 12,30, pe Câmpul Tineretului, vor fi premiaţi participanţii la concursul de fotografie. Lucrările tinerilor vor fi expuse în aceeaşi locaţie. Festivalul „Beyond The Wall” se va încheia cu o serie de concerte găzduite, începând cu ora 18, de Casa Tineretului: Sebben, Ram, Dudu, Terracivic şi Macanache.
Acest eveniment este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş fiind organizat de către Rotaract Club TEAM Baia Mare şi Interact Club Baia Mare în colaborare cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Maramureş şi Hip-Hop Culture. Organizatorii doresc să mulţumească pe această cale tuturor sponsorilor, voluntarilor şi tuturor persoanelor care i-au susţinut şi au făcut posibilă realizarea evenimentului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.