Tabăra de la Groşi – prilej de altfel de prevenţie

0
92

Recreerea, joaca şi buna dispoziţie au fost ingredientele din Tabăra de vară organizată la Groşi. Peste 50 de copii din localitate şi zonele limitrofe au profitat de oportunitatea oferită de autorităţi şi parteneri, de a petrece un timp de calitate care îmbină activităţile de relaxare cu cele educative.
E de la sine înţeles că poliţiştii şi jandarmii au răspuns cu entuziasm nedisimulat invitaţiei organizatorilor de a împărtăşi cu copiii cele mai frumoase alternative de petrecere a timpului liber.
Trăim în secolul tehnologiei şi este aproape imposibil să dezlipim uşor copiii de telefoanele sau tabletele lor, accesorii care vin la pachet cu tot felul de conţinuturi nepotrivite lor, de la jocuri înfricoşătoare, la limbaj vulgar, imagini obscene sau pline de violenţă.
Toate aceste gadgeturi şi aplicaţii au făcut aproape necunoscute pentru „nativii digitali” jocurile care până mai ieri făceau deliciul copilăriei şi al vacanţelor de vară şi care au fost redescoperite cu ajutorul poliţiştilor de prevenire.
Bucuria cu care copiii au participat la jocurile propuse de poliţişti relevă faptul că dorinţa de mişcare, de exprimare, de distracţie, de întrecere, există în fiecare şi că depinde doar de noi, adulţii, să o împlinim, astfel încât fiecare copil să crească liber, sănătos şi fericit.
O altă variantă de petrecere a unui timp de calitate pentru copiii noştri a fost prezentată de jandarmi. Aceştia au vorbit despre beneficiile petrecerii timpului liber în natură, despre modalităţi de pregătire a unei excursii, reguli de conduită în mediul montan şi evitarea altor pericole la care pot fi expuşi pe timpul drumeţiilor.
De la întâlnirea cu copiii nu puteau lipsi câinii poliţişti Vis, Teba şi Snow, care au profitat de o nouă ocazie de a-şi prezenta abilităţile de prindere a infractorilor. Spectacolul oferit de câinii de urmă, sub supravegherea conductorilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, a încheiat activitatea într-o notă şi mai veselă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.