Modificarea Legii fondului funciar

0
383

În Monitorul Oficial nr. 679/2018, a fost publicată Legea nr. 231/2018 privind modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.
”Actul normativ reglementează situaţia juridică a terenurilor aferente caselor de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, situate atât în zonele cooperativizate, cât şi în cele necooperativizate, prin reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate, cu îndeplinirea anumitor condiţii”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Modificarea şi completarea legislativă instituie un termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a Legii nr. 231/2018, respectiv perioada 9 august – 6 decembrie 2018, în care persoanele fizice şi juridice care îndeplinesc condiţiile legii pot formula cereri pentru reconstituirea şi/sau constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente locuinţelor.
În cazul terenurilor din zonele cooperativizate, în lipsa actelor doveditoare ale dreptului de proprietate la data intrării în cooperativa agricolă de producţie, dovada se poate face şi cu alte mijloace de probă, inclusiv declaraţii autentice de martori.
Menţionăm faptul că nu fac obiectul acestei legi dosarele aflate în curs de soluţionare prin proceduri administrative ori judiciare. De asemenea, actul normativ aduce modificări ale Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi cu privire la scoaterea definitivă sau temporară, respectiv introducerea terenurilor în circuitul agricol. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.