Titluri de stat Tezaur – ediţia CENTENAR

0
155

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor Publice a lansat cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediţia CENTENAR, destinată exclusiv populaţiei. Titlurile de stat, cu o valoare nominală de 1 leu, au scadenţa la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente, care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv cele care au participat şi la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
• până în 24 august – de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal
• până în 23 august – prin reţeaua de oficii poştale ale CN „Poşta Română”, din mediul urban, şi până în 22 august, din mediul rural.
Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza în numerar sau prin virament bancar, atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale.
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 lei – pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.