În Sighetu Marmaţiei – autoturism plin cu ţigări de contrabandă, în valoare de 201.000 lei

0
84

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, într-un autoturism oprit în trafic, peste 17.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 201.000 lei, pe care un cetăţean ucrainean a încercat să le introducă şi să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Marţi, 14 august, în jurul orei 11, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Ford Tranzit. S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia, însă şoferul şi-a continuat deplasarea în mare viteză.
S-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câţiva kilometri, conducătorul auto a oprit maşina pe marginea carosabilului, a abandonat-o şi a încercat să fugă. Pentru reţinerea şoferului care nu s-a supus somaţiilor verbale s-a executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea conducătorului auto, cetăţeanul ucrainean I.S., în vârstă de 35 de ani, iar în interiorul maşinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu ţigări.
În continuare, s-a luat măsura conducerii cetăţeanului ucrainean împreună cu autoturismul cu ţigări la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 17.220 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 201.000 lei. Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalizarea anchetei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.