Ministerul Transporturilor interzice omologarea maşinilor cu volan pe dreapta din afara UE

0
110

Un ordin al Ministerului Transporturilor, plecat pe 14 august spre publicare în Monitorul Oficial, interzice Registrului Auto Român să mai omologheze maşinile cu volan pe dreapta care vin din afara Uniunii Europene.
Neomologate la RAR, aceste autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în ţara noastră. De asemenea, posesorii de astfel de maşini deja înmatriculate vor fi obligaţi să schimbe poziţia volanului în momentul în care vor apela la RAR pentru eventuale modificări în Cartea de Identitate a maşinii. Ordinul intră în vigoare în momentul publicării.
„Maşinile care au volan pe dreapta şi vin din afara Uniunii Europene nu vor mai primi omologare de la RAR. Fără Cartea de Identitate a maşinii, nici un astfel de autovehicul nu va mai putea fi înmatriculat în România. Este drept că Marea Britanie este încă în UE, dar acest ordin al ministerului este până la urmă o pregătire pentru perioada în care acest stat nu va mai face parte din UE” – a declarat George Adrian Dincă, director general al Registrului Auto Român.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.