Turismul de aventură, extins în zonele muntoase ale Maramureşului

0
167

Turismul de aventură a început să se extindă în judeţul Maramureş spre parcurile naturale şi cele naţionale din Munţii Maramureşului şi Pietrosul Rodnei, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

„De ceva timp asistăm la o schimbare de optică din partea turiştilor români care aleg Maramureşul ca destinaţie de vacanţă pe durata verii. Turiştii preferă cursurile de apă pentru rafting, îndeosebi râul Lăpuş, defileul Lăpuşului fiind renumit pentru cunoscători în privinţa dificultăţii şi a condiţiilor. Apoi, cicloturismul practicat în mai multe sate din vecinătatea oraşului Târgu Lăpuş, cât şi excursiile în zona transfrontalieră pentru a vedea fostele borne de frontieră a României din anii ’40. Noutatea acestui sezon o reprezintă interesul crescut al turiştilor pentru Cascada Cailor (100 de metri înălţime) din Munţii Rodnei şi Lacul Iezer din acelaşi masiv muntos, lac glaciar care privit de la o anumită înălţime de pe creastă are conturul României. Aici e de remarcat şi implicarea primăriei oraşului Borşa, a centrului local de turism în a promova zona într-un ritm susţinut” – a spus Livia Sima.
“Pe durata verii, traseul montan spre Cascada Cailor şi Lacul Iezer este străbătut îndeosebi de turiştii pasionaţi de aventură” – a precizat şeful Serviciului Salvamont Borşa, Ion Timiş. Potrivit acestuia, creşterea numărului de turişti în sezonul de vară a fost determinată şi de investiţiile în infrastructura rutieră locală (DN 18), marcaje turistice şi deschiderea de noi spaţii de cazare turistică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.