Peste 30.000 de maramureşeni au semnat „Fără Penali”

0
148

Uniunea Salvaţi România a reuşit, printr-un efort considerabil, să strângă peste un milion de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească care aduce o normalitate la nivelul funcţiilor publice. Astfel, persoanele condamnate penal definitiv, pentru fapte săvârşite cu intenţie şi care nu au fost reabilitate, nu vor mai putea fi alese în funcţii publice.
S-au implicat în acest demers mii de membri USR, precum şi ai platformei România100, Forumului Democrat al Germanilor din România, grupului Rezistenta, numeroase ONG-uri şi grupuri civice din România, dar şi mulţi cetăţeni, oameni simpli, care au simţit că e momentul să se implice activ, în stradă.
Efortul a fost cu atât mai mare, cu cât pe cuprinsul ţării s-au pus piedici serioase din partea autorităţilor, cum a fost cazul nostru, în Baia Mare, unde primarul Cătălin Cherecheş a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu se poată strânge semnături. A refuzat amplasarea unui cort pentru strângerea de semnături, încadrând-o la activitate comercială şi solicitând avize de la comisii care nu aveau în obiectul de activitate aşa ceva. A trimis jandarmii în timpul conferinţei de presă a USR Maramureş, a amendat prin Poliţia Locală membri USR pentru că strâng semnături, a ameninţat personal voluntari. A refuzat constant să semneze, deşi a fost solicitat chiar şi în stradă. În momentul în care a văzut că semnăturile depăşesc cu mult limita minimă cerută de lege, a convocat o conferinţă de presă în care a vrut să arate că semnează şi el. Într-un mod parşiv, a anulat intenţionat toate semnăturile de pe listă, semnând şi unde nu avea dreptul să o facă, neavând împuternicire.
Cu toate acestea, s-au strâns până acum, în judeţul Maramureş, peste 30.000 de semnături. Îi rugăm pe toti cei care au primit prin poştă pliantele cu formulare şi pe toţi cei care mai au liste cu semnături să le aducă până în data de 1 septembrie la sediul USR Maramureş, din centrul vechi, Piaţa Libertăţii, nr. 15, etaj 2, în intervalul orar 9-16, sau în faţă la magazinul Maramureşul între 12-18.
Noi, cei de la USR Maramureş, mulţumim tuturor celor care au ajutat această campanie şi de asemenea mulţumim maramureşenilor. Fără voi nu ar fi fost posibil.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.