Două cadre didactice din Maramureş, participante la programul „Aspire for Teachers”

0
1409

„Aspire for Teachers” este un program prin care se crede cu tărie că educaţia este cel mai de preţ dar oferit copiilor şi că profesorii joacă un rol cheie în dezvoltarea unor tineri motivaţi, capabili şi compatibili cu cerinţele pieţei muncii. „Aspire for Teachers” dezvoltă şi oferă gratuit cel mai aplicat program pedagogic din România pentru profesorii şi învăţătorii din sistemul public, alături de o comunitate de experţi în educaţie şi pedagogi de valoare.

De asemenea, se axează pe dezvoltarea a opt competenţe de bază pentru tineri, cerute de piaţa muncii pe viitor, prin alcătuirea de curricule şi programe de formare pentru profesori. Acest lucru se realizează printr-un program pedagogic anual intensiv, de o săptămână, completat în timpul anului de module online cu tematici specifice, schimburi de experienţă în ţară şi străinătate, programe de mentorat şi webinarii cu experţi în domeniu. Ioana Hochia, învăţătoare la Colegiul de Arte Baia Mare şi Ioana-Tatiana Zah, directorul Şcolii Gimnaziale Sălsig, au fost două dintre participantele la aceste cursuri, organizate de Academia Aspire for Teachers, desfăşurate la Poiana Braşov în intervalul 26 – 31 august: „Academia Aspire este modulul pedagogic intensiv anual prin care se dezvoltă competenţe pedagogice inovatoare, cadrelor didactice înscrise în program, aliniate la cerinţele pieţei din sec XXI. M-am bucurat enorm să mă număr printre profesorii selectaţi la programul din acest an. Am simţit că trăiesc ceva „O dată-n viaţă”. E un sentiment ce nu se poate explica. Am întâlnit acolo oameni minunaţi, oameni inspiraţionali, atât în echipa de organizatori, cât şi colegii mei profesori. Timp de o săptămână am participat cu entuziasm la sesiuni şi work-shopuri sub tematica „Inteligenţa emoţională”. Am înţeles de ce este ea importantă în dezvoltarea unui elev şi cum pot forma la clasă elevi inteligenţi emoţional. Participarea la cursurile de dezvoltare personală, team-building şi sesiuni de bune practici m-au făcut să conştientizez cât este de important ca înainte de a construi structuri cognitive, să construim relaţii. Nimeni nu este prea tânăr sau prea sărac să nu ofere ceva celorlalţi. Viziunea programului „Aspire for Teachers” de a pune un profesor excelent în faţa fiecărui copil din România mă responsabilizează şi îmi dă energia de a pune în practică tot ce am învăţat la cel mai înalt program de pregătire a învăţătorilor şi profesorilor din Romania. Săptamână petrecută în spiritul „Aspire” îmi confirmă faptul că şcoala românească are oameni vocali, oameni care se axează pe profesionalism, calitate, respect şi valori, iar schimbarea vine de jos în sus”, a spus Ioana-Tatiana Zah. Ioana Hochia, învăţătoare în cadrul Colegiului de Arte Baia Mare, cealaltă participantă la curs, a explicat: „Am aplicat pentru a participa la acest curs. Ştiam că lista e de ordinul sutelor, dar mi-am acordat o şansă. Au aplicat 650 de învăţători şi profesori din toată ţara. Noi am fost norocoase să fim selectate. Pe lângă faptul că vom avea acces la module on-line cu tematici specifice, schimburi de experienţă în ţară şi străinătate, programe de mentorat cu experţi, am plecat din Braşov cu gândul că pot mai mult şi sunt mult mai motivată. Mulţumiri celor care <mută munţii>„.
Comunitatea „Aspire for Teachers” va avea anul acesta 135 de profesori – alumni care au trecut prin modulul pedagogic intensiv – Academia Aspire, şi impact asupra a peste 5700 cadre didactice, 9000 de elevi şi părinţi din toată ţara, prin activităţile de diseminare şi schimburi de experienţe.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.