Peste 20.000 de pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord

0
61

Un echipaj al poliţiei de frontieră din Valea Vişeului a observat, într-un imobil nelocuit, aflat în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări.
La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea şi supravegherea zonei, ocazie cu care au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment.
Coletele descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.238 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 234.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Maşină furată din Belgia, depistată la Petea

Joi, 20 septembrie, în jurul orei 22, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, Ignat M., în vârstă de 57 de ani, domiciliat în judeţul Suceava.
Acesta conducea un autoturism marca Volks­wagen Caravelle, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare specifice Franţei.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina este semnalată ca “bun căutat pentru confiscare”, fiind declarată furată de autorităţile din Belgia, în ianuarie 2018.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 6.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar pentru şofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Veneau din Bangladesh şi voiau în Schengen

Doi tineri, din Bangladesh, de 26 şi 30 de ani, care au trecut ilegal graniţa din Ucraina, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Sarasău, între Săpânţa şi Câmpulung la Tisa. Cei doi aveau de gând să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Aceştia au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.