Limba chineză are succes printre elevii maramureşeni

0
250

Conf. Xia Junsuo, directorul chinez al Institutului Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost recompensat miercuri, 10 octombrie, în cadrul unei ceremonii găzduite la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, cu două diplome acordate de Primăria municipiului Baia Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, în semn de recunoştinţă pentru parteneriatul dezvoltat în cadrul unui program de succes de predare a limbii chineze în unităţile de învăţământ.
„Programul Institutului Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a început în mai 2017, cu cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie chineză pentru cei care îşi doreau, dar în afara orelor de la şcoală, pentru ca în anul trecut şcolar să avem ore în curriculum, limba a doua, pentru clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, şi extracurricular la şcolile gimnaziale „Dimitrie Cantemir” şi „Lucian Blaga” din Baia Mare, la Liceul Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuţii-Măgherăuş şi la Sighetu Marmaţiei, în curriculum, la clasa a V-a, limba a doua, la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” şi extracurricular la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. Anul acesta, în premieră, la liceul nostru (colegiul „Gheorghe Şincai”, n.r.), avem două grupe de clasa a IX-a, în curriculum, chineză, limba a doua”, a explicat prof. Daniela Bancoş, coordonator regional al programului.
Mai mult, pe lângă aceste cursuri gratuite, în acest an, la fel ca în 2017, un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” a participat la Şcoala de vară în limba chineză ce a avut loc la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Hangzhou. Totodată, doi elevi ai colegiului sunt beneficiari ai Bursei Ambasadorului Chinei. Şi în acest an şcolar, la Colegiul „Gheorghe Şincai”, continuă cursurile gratuite de limba chineză, iar în luna decembrie, participanţii vor putea lua parte la o nouă sesiune de examinare. Ceremonia găzduită de colegiul băimărean a fost prilejuită de faptul că directorului chinez al institutului i s-a încheiat mandatul şi, în scurt timp, se va întoarce în China.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.