Peste 13.800 pachete cu ţigări confiscate

0
141

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, la frontiera verde şi într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări.
Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre cele două evenimente, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 12.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 140.400 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate.
• Marţi, 16 octombrie, în jurul orei 19.40, pe sensul de intrare în ţară, în PTF Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetăţeanul român R.P. în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.
Existând suspiciuni că acesta ar transporta ţigări, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în pereţii microbuzului, cantitatea de 1.808 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 2.712 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, autoturismul, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.