În fiecare an, peste 2.500 de tineri decid în locul adulților de “Ziua Ștafetei”

0
61

În perioada 12-23 noiembrie 2018, tineri din toată țara vor prelua slujbele mult visate ale unor profesioniști în domeniul lor de activitate, cu disponibilitatea de-a împărtăși din abilitățile și expertiza lor.

Aceasta este viziunea cu care Fundația Terre des hommes a inițiat evenimentul „Ziua Ștafetei” în anul 2012 și la care participă anul peste 2.500 de tineri. „Ziua Ștafetei” celebrează dreptul tuturor tinerilor de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile Copilului ce are loc pe 20 noiembrie. Conceptul este următorul: pentru o zi, tinerii “preiau” meseria visată, pe care au decis că vor s-o experimenteze. Această zi specială este apoi pregătită de către mentor, oferindu-le oportunitatea de a vedea cu adevărat ce înseamnă exercitarea profesiei alese. Mentorul va ghida tinerii pe parcursul zilei și chiar va încuraja implicarea tinerilor în luarea deciziilor.
Terre des hommes încurajează companiile și instituțiile care iau parte la această inițiativă să extindă maniera în care includ copiii și tinerii în luarea deciziei în această zi deosebită și dincolo de ea, pe parcursul anului și să exploreze posibilitatea de a-i consulta în domeniile lor specifice de activitate. Să fie inspirați în a crea un spațiu sigur pentru tineri, în care aceștia să poată învăța și să-și poată exprima opiniile.
Înscrierile se vor face pe website-ul www.ziuastafetei.ro, până pe 1 noiembrie 2018. Sunt așteptate să se înscrie organizații nonguvernamentale, instituții publice, școli, instituții de protecție a copilului, instituții private, copii, tineri.
Proiectul este dedicat tuturor copiilor și tinerilor cu vârsta între 12 și 18 ani, care trăiesc în România.
“Mi-a plăcut să am pentru o zi meseria dorită. Odată cu «Ziua Ștafetei», m-am convins că psihologia este ceea ce-mi doresc să urmez mai departe”, a susținut Magda G., elevă în vârs­tă de 17 ani, participantă la ediția anului trecut.
Inițiativa, ajunsă în prezent la cea de-a șaptea ediție, este implementată de Fundația Terre des hommes, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, F.O.N.P.C, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.
Despre Fundația Terre des hommes
În fiecare an, Terre des Hommes Elveția, reprezentanța din România, prin echipa sa de specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali, implementează programe și proiecte în beneficiul a mii de copii, axându-se asupra următoarelor priorități: întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât să fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare; sprijinirea copiilor aflați în situații de trafic și migrație; incluziunea comunităților de romi și a altor minorități. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.