Excursia cadrelor didactice şi a elevilor în Turcia

0
85

„Puneţi copiii în faţa monumentelor în care este încorporată istoria… În acest fel istoria nu va fi o materie învăţată pe de rost astăzi şi uitată mâine, ci un element de putere şi iniţiativă în sufletul fiecăruia dintre ei…o trăire în timp” – s-a exprimat prof. Grigore Moisa, cel care de fiecare dată bucură sufletele elevilor şi ale cadrelor didactice, fiind ghid în excursiile cu destinaţiile Turcia şi Grecia.
Aşa s-a întâmplat şi în ultima excursie, ce a avut loc în luna octombrie 2018 în Turcia. Itinerariul parcurs a fost: Baia Mare- Alba Iulia- Cozia- Giurgiu- Russe- Edirne- Cetatea TROIA- Canakhale- Constantinopol şi retur. Grupul a fost compus din elevi, profesori, pensionari. S-au vizitat: Biserica Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Moscheea lui Soliman Magnificul, Moscheea Solimaia din Edirne, Palatul Topkapi, Hipodromul, Marele Bazar, turnul Galata, Viaductul Buzdugan. Excursioniştii s-au desfătat de asemenea cu o excursie fascinantă pe Bosfor.
Marta Horda: „Excursia pe Bosfor a fost impresionantă. Prof. Moisa a închiriat un vapor unde am fost numai noi, grupul din România. Am plecat pe lângă malul european şi ne-am reîntors pe lângă malul asiatic. Am admirat Cetatea Rumeliei – bisericuţa din nijlocul strâmtorii, palatul Dolmabahce – construcţiile fascinante de pe cele două maluri şi Turnul Golata”. • Magdalena Stenczi: „Am fost încântată de toate obiectivele alese, dar şi de cumpărăturile ce le-am făcut în Marele Bazar. Merg acasă bucuroasă că mi-am atins scopul propus. Toţi excursioniştii au fost foarte cooperanţi şi disciplinaţi”. (m.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.