Ieri, la Consiliul Județean Maramureș, a avut loc aniversarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) din Baia Mare, la 20 de ani de existență. A fost prima instituție înființată la nivelul județului Maramureș în scopul profesionalizării elevilor cu cerințe educaționale speciale. Au participat reprezentanți de la: CJ Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean (în subordinea cărora funcționează unitatea de învățământ), instituțiile de cultură din județ, actuali și foști inspectori școlari, actuali și foști directori sau angajați ai CSEI Baia Mare, consilieri județeni (Liliana Moga, Gyöngyike Böndi, Teodor Ardelean), directorul DGASPC Maramureș (Alina Coste-Mădăras), directorul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (Monica Mare), directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș (Delia Ardelean), inspectorul școlar general adjunct (Mihai Pop).
Prof. Nicoleta Elena Covaci, directorul C.S.E.I. Baia Mare, a lansat proiectul educațional „Tinerii meșteșugari” și a prezentat actul educațional terapeutic și de profesionalizare. Evenimentul este inclus în calendarul Centrului Pedagogic al Învățământului Special din primul semestru al anului școlar 2018-2019. Educația incluzivă reprezintă parteneriatul dintre elevi, părinți, colaboratori, autorități și școli integratoare. Elevi de la C.S.E.I., corul Gaudium și corul Penitenciarului Baia Mare au prezentat cântece patriotice. Directorul C.S.E.I. a primit un coș cu flori și o plachetă aniversară, iar acțiunea a fost marcată prin oferirea de diplome acordate de unitatea școlară angajaților care, cu devotament și dăruire, se ocupă de educația copiilor cu cerințe speciale. (A.B.M.)
In imagine este corul Colegiului National „Vasile Lucaciu”, dirijat de prof. Adrian Iercosan, care a participat la activitatea prezentata in articol.