Proiect câștigat de Muzeul Județean de Mineralogie

0
86

Administrația Fondului Cultural Național a publicat rezultatele sesiunii de finanțare I/2019, după prima etapă de concurs. Proiectul ”Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, propus de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, a fost selectat pentru finanțare, în cadrul ariei Patrimoniul Cultural Material.
Proiectul expozițional propune, în premieră pentru România, reunirea mineralelor descoperite și descrise pentru prima oară în lume pe teritorilul României și a asociațiilor minerale reprezentative pentru spațiul național, cu scopul organizării și itinerării unei expoziții temporare, dedicate cunoașterii patrimoniului geologic, din atât de puținul cunoscut domeniu mineralogic.
„Pentru realizarea acestui deziderat, vom utiliza piese din patrimoniul muzeal și vom colabora cu partenerii noștri care ne vor oferi, pe perioada proiectului cultural, cele mai deosebite eșantioane din colecțiile proprii de minerale. Va lua astfel naștere o expoziție itinerantă, sub titulatura Minerale și asociații minerale din România, ce va funcționa pe parcursul a șase luni, în trei locații, Baia Mare, București și Cluj-Napoca. Existând posibilitatea continuării itinerării expoziției și după finalizarea proiectului cultural”, a declarat directorul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, Ioan Denuț.
Pentru buna desfășurare a proiectului au fost încheiate acorduri de parteneriat cu instituții de prestigiu din România, respectiv Academia Română, Universitatea din București, Muzeul Național de Geologie din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Implementarea proiectului, al doilea pentru Muzeu prin finanțare de la Administrația Fondului Cultural, din ultimii doi ani, va avea loc în decursul anului 2019, după aprobarea bugetului pentru anul viitor și semnarea contractului de finanțare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.