Regimul străinilor din România pe piața muncii

0
77

Străinilor intrați în România în scopul încadrării în muncă li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidență a salariaților.
Din document trebuie să rezulte că salariul este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificați, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puțin două ori câștigul salarial mediu brut. “Actul normativ vine cu precizări noi și în cazul lucrătorilor înalt calificați, al lucrătorilor sezonieri, al celor care muncesc cu timp parțial și stagiarilor. Dreptul de ședere în scop de muncă se obține de la Inspectoratul General pentru Imigrări, în condițiile și în limita contigentului de lucrători străini aprobat prin hotărâre a Guvernului”, a punctat inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș (ITM), Mircea Onea.
Noile modificări au intrat în vigoare din această lună odată cu aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/ 2002 privind regimul străinilor în România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.