Afaceri ilegale cu tutun • 8 percheziții domiciliare în Borșa și Moisei

0
84

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Maramureș, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins la mai multe imobile situate pe raza orașului Borșa și a comunei Moisei.
Cele 8 mandate de percheziție domiciliară puse în aplicare au fost emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vișeu de Sus, în contextul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de contrabandă cu tutun, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș.
Din cercetări a rezultat că, din iunie și până în prezent, 4 persoane ar fi achiziționat, transportat, depozitat și comercializat cantități importante de țigări provenite din contrabandă.
În urma activităților de investigare, cercetare, și a perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat aproximativ 4.000 țigarete, de proveniență ucraineană, precum și înscrisuri de natură a proba activitatea infracțională.
Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale, precum și efectuarea altor activități procedurale.
În perioada ianuarie – octombrie a.c., polițiștii maramureșeni au indisponibilizat peste 143.000 pachete cu țigări de contrabandă și desfășoară cercetări în cadrul celor 131 dosare penale întocmite în urma constatării unor fapte de contrabandă.

Tânăr depus după gratii

O altă persoană condamnată după ce a comis infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice a fost încarcerată de polițiști și depusă în Penitenciarul Baia Mare.
Este vorba de un tânăr, de 29 de ani, domiciliat în comuna Bogdan Vodă. Pe numele acestuia instanța a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 2 luni închisoare. Tânărul a fost identificat de polițiștii din Bogdan Vodă și depus după gratii în vederea executării pedepsei.
Pe parcursul acestei săptămâni, trei bărbați au fost încarcerați de polițiști. Toți și-au pierdut libertatea, fiind condamnați la închisoare cu executare după ce au comis infrac­țiuni rutiere. Polițiștii reamintesc că nu tolerează conducerea unui autovehicul de către o persoană care conduce în stare de ebrietate, care conduce fără permis și iau măsuri ferme de fiecare dată când constată comiterea vreunei infracțiuni.

În Suciu de Sus – furt soluționat de polițiști

Un furt, sesizat săptămâna trecută, a fost soluționat de polițiștii din Suciu de Sus. A fost identificat un bărbat, din comună, bănuit de comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.
În cadrul dosarului penal întocmit după ce au fost sesizați cu privire la fapta comisă, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie a.c., persoane necunoscute au sustras materiale de construcții ce aparțineau unei societăți comerciale din Suciu de Sus.
În urma activităților de documentare și investigare s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate. Toate materialele sustrase au fost recuperate și restituite, iar polițiștii continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia, urmând a fi propuse măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.