Aproximativ 30.000 de petarde confiscate în Vişeu de Sus

0
164

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, aflat în misiune în Borşa, a oprit pentru control, pe DN 18, un autoturism, marca Audi, înmatriculat în România. Maşina era condusă de către cetăţeanul român Vasile N., în vârstă de 49 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au observat, pe bancheta din spate, mai multe cutii în care a fost descoperită o cantitate însemnată de materiale pirotehnice, fără documente legale.
În urma inventarierii cutiilor, s-a constatat că acestea conţin 29.500 petarde, în valoare de 2.000 lei.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării urmând a fi predate Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase al IPJ Maramureş.
În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului de comercializare a articolelor pirotehnice.

Cetăţean din Myanmar oprit la frontiera cu Ucraina

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 21.30, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au observat, în apropierea frontierei de stat, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.
Poliţiştii de frontieră au interceptat persoana în cauză în vederea stabilirii identităţii, însă aceasta nu vorbea limba română, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul este cetăţean din Myanmar, în vârstă de 18 ani, fiind solicitant de azil în România.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.