Pădurea de lângă aeroport va fi defrişată integral!

2
572

Autorităţile locale din Tăuţii – Măgherăuş deţin terenurile din preajma aeroportului internaţional, inclusiv fâşia pe care este amplasată pădurea ce se întinde de-a lungul pistei de decolare/aterizare. Deoarece arborii respectivi nu prezintă valoare forestieră mare, primăria doreşte să taie pădurea, replantând în schimb o suprafaţă dublă în altă parte. Terenul respectiv ar urma să fie valorificat pentru dezvoltarea economică a zonei, în premisele redeschiderii aeroportului.

Suprafaţa pădurii este una semnificativă, aşa că administraţia locală din Tăuţii-Măgherăuş îşi doreşte fructificarea ei la potenţial maxim. Astfel s-ar rezolva şi problema traficului aglomerat de pe drumul către şi dinspre aeroport, deorece pe acolo urmează să fie construit şi un drum alternativ între Baia Mare, Recea şi Tăuţii-Măgherăuş, cu ieşire spre Seini: „Mai avem o rezervă de 41 ha de teren, acest rest de pădure, dar care nu este pădure, ci un stufăriş, arboret ce nu are nicio valoare silvică. Deci acest pământ, preconizăm să-l scoatem din fondul forestier şi să replantăm o suprafaţă dublă în altă parte, pentru a nu diminua fondul silvic. Astfel avem perspectiva dezvoltării pe lângă calea ferată, la sud de aeroport, pe unde era proiectat şi acel drum rapid Baia Mare – Vaja. De asemenea, tot pe acolo dorim să facem şi centura între Baia Mare, Recea şi Tăuţii Măgherăuş, cu ieşire spre Seini. În stânga şi dreapta acelui drum vom oferi terenuri pentru construcţii, deoarece pământul este al primăriei oraşului Tăuţii – Măgherăuş. Dar şi în localitate mai avem suprafeţe de teren disponibile, pe care le pu­tem oferi în vederea construirii de locuinţe şi blocuri pentru angajaţii fabricilor din oraşul nostru”, a explicat Anton Ardelean, primarul din Tăuţii Măgherăuş. Tot din pădurea de lângă aeroport au mai fost defrişate circa trei hectare, în anul 2016, din cauză că arborii puneau în pericol siguranţa zborurilor, fiind prea aproape de pistă.

2 COMENTARII

  1. Faceți drumul în regim de drum expres sau autostradă cu patru benzi și separatoare în mijloc. Poate fi parte a viitoarei autostrăzi Bogdan Vodă din Petea până în Suceava prin BORȘA nu prin Dej și Bistrița.

  2. absolut criminal. Toate aeroporturile din lumea civlizata au o sectiune de arbori langa tocmai pentru a evita poluarea. Aeroportul din Baia Mare e foarte mic, nu are nevoie de spatii comerciale pe o asemenea suprafata. Primaria fura lemnul. E revoltator!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.