3,4 milioane lei pentru 43 de primării

0
132

Administrațiile locale cu datorii au primit de la Consiliul Județean bani pentru achitarea acestor arierate. Astfel, în ședința extraordinară de ieri, consilierii județeni au alocat peste 3 milioane de lei, bani împărțiți la 43 de primării din județ, în funcție de necesitățile fiecăreia.
Fondurile au venit în urma încasărilor suplimentare ale Finanțelor Maramureșene la bugetul de stat. Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, a explicat: „Consiliul Județean (CJ) Maramureș are la dispoziție suma de 3.365.000 lei, despre care a fost transmisă informarea din partea Administrației Finanțelor Județului Maramureș, în urma încasărilor suplimentare la bugetul de stat. Conform legii, acești bani pot fi alocați de către instituția noastră către autoritățile locale din județ. În cadrul Comisiei de Buget-Finan­țe, s-a discutat situația în care se află multe dintre unitățile administrativ-teritoriale din Maramureș, în urma creșterilor de salarii care s-au efectuat în fiecare primărie, dar multe dintre administrații au rămas relativ descoperite cu necesarul financiar până la finalul anului. Sumele de bani pe care noi putem să le alocăm astăzi acoperă doar parțial această necesitate. Totuși, din informațiile pe care le dețin acum, în ședința de Guvern se discută alocarea de sume suplimentare pentru primării, în special pentru plata datoriilor la partea de Asistență Socială. După ce vom vedea care sunt alocările de la Guvern, săptămâna viitoare vom putea analiza și felul în care se descurcă administrațiile până la finalul anului, iar dacă va fi nevoie, vom încerca să alocăm și noi sume suplimentare”.

Comunele au primit cea mai mare parte din bani

Centralizat pe forma de organizare a localităților, municipiile au primit 50.000 de lei, orașele 550.000, iar comunele – 2.765.000 de lei. Concret, banii s-au împărțit după cum urmează: Dragomirești și Săcălășeni – 250.000 lei; Ulmeni – 200.000; Săliștea de Sus, Boiu Mare, Fărcașa, Groși, Oncești, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Rozavlea, Șieu, Strâmtura, Vadu Izei, Valea Chioarului, Vima Mică – 100.000; Coaș – 65.000 de lei; Sighetu Marmației – 50.000 lei; Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Băsești, Budești, Coltău, Copalnic-Mănăștur, Cupșeni, Gârdani, Giulești, Groșii Țibleșului, Ieud, Lăpuș, Oarța de Jos, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile Izei, Săcel, Săpânța, Sarasău, Șișești, Suciu de Sus și Vișeu de Jos tot câte 50.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.