Dezinteres pentru activitatea de expertiză medicală

0
328

Sunt şase ani de când Casa Judeţeană de Pensii Maramureş caută un medic de expertiză medicală pentru cabinetul din Sighetu Marmaţiei. Totul, în zadar până acum. Tinerii care au absolvit o astfel de specialitate se orientează spre marile oraşe. Aşa că, orice încercare de ocupare a postului de medic la cabinetul de expertiză medicală din Sighet pare să fie un eşec. În plus, acum e vacant şi postul de medic expert la cabinetul II din Baia Mare.

“Conform organigramei în acest serviciu avem prevăzute 8 posturi, din care 4 posturi de medic expert. În momentul de faţă avem două posturi vacante (medic expert Cabinetul de Expertiză Medicală Sighetu Marmaţiei şi medic expert Cabinet de Expertiză Medicală Baia Mare II) şi un post vacant de asistent medical. Postul de medic expert din cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sighetu Marmaţiei este vacant din ianuarie 2013. Cu toate că postul a fost scos la concurs de mai multe ori, nu s-a prezentat niciun candidat în vederea ocupării acestui post”, spune directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Lucica Pop.
Mai mult, conducerea instituţiei a arătat că din cei 10 medici rezidenţi care au absolvit specializarea de expertiză medicală, anul trecut, niciunul nu şi-a exprimat dorinţa de a veni în Maramureş. Toţi au optat pentru Bucureşti. „Nu avem nicio şansă ca cineva să se prezinte la concurs. Trebuie să ne descurcăm cum pu­tem. Asiguraţii trebuie să înţeleagă că şi noi facem eforturi. Din 2018, dosarele pensionarilor din zona Sighet au fost aduse la Casa Judeţeană de Pensii, pentru că cei doi medici nu mai puteau face faţă să meargă şi la cabinetul din Sighet”, a precizat Lucica Pop.
La nivelul judetului Maramureş, la finele lunii septembrie 2018, erau înregistraţi 18.990 pensionari de invaliditate. Din totalul acestora, 8 % sunt încadraţi în categoria pensionarilor cu gradul I de invaliditate, 47 % erau pensionari cu gradul II de invaliditate şi 45 % sunt pensionari cu gradul III de invaliditate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.